Неделковски: Да и се подигне споменик на Грција среде Скопје

0
2067

Здружението на граѓани за заштита на прописите организираше трибина во Битола на тема актуелната состојба во и за Македонија. Од Скопје ги поканија Цветин Чилиманов и Миленко Неделковски.

TRIBINA 1

Се зборуваше за евроатланскиот пат на Македонија, за односот на меѓународната заедница кон нас, самитот на НАТО во Варшава и внатрешните состојби на политичката сцена. Миленко Неделковски рече дека на Македонија не и треба да влезе во ЕУ и повтори уште еднаш дека требало на Грција да и се подигне споменик среде Скопје, за ветото со кое не блокира и во НАТО и во ЕУ.

TRIBINA 2