Некогаш братски средби, денеска караван на пријателство

0
1329

Некогаш братски средби кога се дружеа училиштата од градови во поранешна Југославија, а тоа беше во осумдесетите и деведесетите години. Со распаѓањето на СФРЈ престанаа и тие дружби. Но, пред неколку години се возобновија, сега како каравани на пријателство. Ланската година домаќин беше градот Земун во Србија, а годинава Битола во Македонија, односно ОУ Коле Канински.