Некои од пратениците имаат цел да ја одолговлекуваат седницата

0
429

Генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски во реплика на говорот на Милошоски изјави дека е зачудувачки начинот на кој некои од пратениците се со намера да ја одолговлекуваат конститутивната седница.

Тој исто така обвини дека спикерот Трајко Вељаноски со четири-пет пратеници се договорил како денеска да функционира Собрание од 120 пратеници.