Нема потврда за настрадани македонски граѓани во Минхен

0
689

Нема официјална потврда за повредени или загинати наши државјани во терористичкиот напад во Минхен. Ние сме во постојан контакт со Министерството за внатрешни работи на Германија и според досегашните информации нема настрадани македонски граѓани, информираат од македонското министерство за надворешни работи за КУРИР.

Од МНР за КУРИР велат дека нема потврда ниту дека е настрадана девојката од Гостивар со име Армела за која пишуваа косовските медиуми.

Изразуваат и длабоко сочувство за семејствата на сите загинати и повредени во терористичкиот напад во Минхен, Сојузна Република Германија.