Нема уставни можности да свикам седница на распуштеното Собрание

0
1004

Спикерот Вељаноски од Рим порача дека не може да го свика Собранието бидејќи нема уставни можности. Запознаен бил со сите барања и случувања во изминатите два дена но не можел поинаку да одлучи.

– Jас немам уставни можности да свикам седница на распуштено Собрание. Тоа е основото правило на еден уставен и правен поредок на која било држава вклучувајќи и ја и Република Македонија, изјави Трајко Вељановски,  Претседател на Собранието.