Неприфатливо е мигрантите да употребуваат сила кон македонската полиција

0
484
Неприфатливо е да се употребува сила врз македонската полиција, вели австрискиот министер за надворешни работи Себастијан Курц во ексклузивно интервју за МИА, за состојбата со мигрантската криза на македонската граница со Грција.
Зборувајќи за зачестените инциденти од страна на големите групи мигранти кои се обидуваат да навлезат во Македонија од Грција, Министерот Курц вели дека е апсурдно тоа што навлегувањето доаѓа од земја членка на Европската Унија кон Македонија, која не е членка, и додава дека границата мора да остане затворена.