Невладините женски организации на средба со Талески

0
713

-21 век е век на жените , затоа што се освестивме, оти еманципацијата си ја имаме“ изјави Светлана Петковска од име на сите женски здруженија. Жената е присутна на секаде  и во иднина во соработка со институциите ќе помагаме во решавањето на многу проблеми, изјави Светлана Петковска Организација на Жени Битола

-Денешниот ден, е ден кога треба да се потсети на сето она што во 364 дена го прават жените. Машкиот свет е многу посуров. Доколку светот го водат жените тој би бил многу подобро и поубаво место.Треба да им се даде предност на жените и во политиката, која претежно ја водат мажите. Жените по интуиција може да најдат посоодветни предлози и подобри решенија , изјави Владимир Тлевски  градоначалник на Битола