Нимиц во Скопје

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Медијаторот Метју Нимиц, по подолг период патува за Скопје, и подоцна за Атина, да ги заживее преговорите за името, кое и натаму е пречка за Македонија за влез во НАТО и почеток на преговори со ЕУ.

„На покана на новата Влада во Скопје, специјалниот претставник на ОН, од 1-ви до 4-ти јули ќе престојува во Скопје, каде ќе дискутира на остварување напредок во наоѓање заедничко прифатливо решение за спорот со името“, беше наведено од Канцеларијата на портпаролот на Генералниот секретар на ОН во Њујорк.

Во соопштението, се додава дека на покана на Грција, Нимиц се очекува да замине за Атина, што би се случило што поскоро, по средбите во Скопје.

Share.