Низ Македонија досега транзитирале речиси 255 илјади мигранти

0
567

Министерството за внатрешни работи (МВР) информира дека изминатото деноноќие, до полноќ, се издадени потврда за искажана намера за поднесување на барање за признавање на право на азил на вкупно 1.590 странски државјани, од кои 860 се од машки пол, 283 се од женски, 310 се деца кои го придружуваат носителот на потврдата, како и уште 137 деца кои патуваат без родител.