Низ Македонија минале повеќе од 65.000 мигранти

0
346

Во последното деноноќие издадени се потврди на 1.936 странски државјани за искажана намера за поднесување барање за признавање на право на азил.

Најбројни биле државјаните на Сирија – 1.525, Ирак – 154, Авганистан – 119, Пакистан – 94, додека другите се во помал број.

Од 19 јуни до денеска издадени се потврди на вкупно 64.522 странски државјани.