Низ Преспа во месецот на авантура

0
1583

Во текот на септември и октомври во општините низ Пелагонискиот регион се организира месецот на авантура “Откријте ја Пелагонија”. Негова цел е промоција на Пелагонија, пред се, пред домашните туристи како дестинација за авантуристички туризам односно дестинација кој нуди туристички производ што вклучува физичка активност, природа и локална традиција/култура.
12023150_10206939797627462_449005030_n

Синоќа кампирање, денеска велосипедизам, болдеринг, параглајдин и пловење по езерото.


12026472_10206940016872943_1066481083_n

12026430_10206940018032972_201918225_n

12026556_10206940018192976_1194119252_n

12007133_10206940021113049_1923521641_n

12023148_10206939797587461_796872827_n

11998174_10206939797507459_385497654_n