Норвешка испраќа војска на границата со Русија

0
331

Норвешка минатиот петок објави дека планира да прати вооружена единица на арктичката граница со Русија и да купи тенкови и артилерија како одговор на сè поголемите закани.

Норвешката министерка за одбрана директно не ја спомена Русија и истакна дека Норвешка во моментов не е соочена со некоја конкретна воена закана.