Нов амбиент за годинешниот Манаки

0
616

-Се чека само да почне. Се прават моментално последните подготовки. ОВаа година фестивалот ќе има поголем обем и целиот овај дел околу Центарот за култура ќе изгледа поразлично од минатите години.

mantovski

Вклучени се и многу повеќе волонтери, и голем број на активни работници кои што се дел од целокупната работа на фестивалот. Има многу повеќе спонзори, кои повеќето се од Битола, и се надеваме дека и годинава фестивалот ќе биде препознатлив и ќе докажеме дека Битола е единственото место кое што го заслужува овај фестивал, изјави Никола Мантовски, дел од организацијата на Фестивалот Браќа Манаки.