Нов земјотрес од 3 степени по Рихтер

0
1819

Вечерва нов потрес во охридско-преспанскиот регион. Се случи во 21:58 минути на 7 километри северно од Ресен и на длабочина од само 2 километра.

Јачината на потресот во епицентарот била 3 степени според рихтеровата сакала.

Претходно во 18:10 минути беше регистриран земјотрес по послаб интензитет, а два часа после пладне беа регистрирани уште два земјотреса.