Нов земјотрес од 4 степени по Рихтер

0
942

Во 11:12 минути е регистриран нов земјотрес со јачина од 4 степени според Рихтеровата сакала. Според европскиот медитерански сеизмоложки центар, епицентарот на земјотресот бил на 87 километри југозападно од Скопје и на 18 километри јужно од Вранештица, Кичевско, односно на 1 километар источно од Косел.