Нова дограма во средното училишта во Демир Хисар

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

demir hisar 3Средното Крсте Петков Мисирков од Демир Хисар, новата учебна година ќе ја почен со нова дограма. Преку ЦРППР ќе бидат заменети 105 прозорци.

EMILIAЕмилиа Ѓероска раководител на ЦРППР вели дека вредноста на проектот е 1, 6 илјади денари а истиот треба да заврши за 40 дена без да се попречи наставниот процес.

BLAZEVSKIГрадоначалникот Блажевски потенцираше дека ова не е прв проект обезбеден преку ЦРППР туку дека е само еден во низата.

Градоначалникот Љупчо Блажески истакна дека во претходната соработка набавени биле 13 хидрофори, 10 животоспасувачки опреми пречистителна станица и други работи.

demir hisar 2

Со ПВЦ пет профилна дограма и 4 сезонско стакло, училиштето ќе стане енергетски ефикасен објект.

Директорот на училиштето вели дека ќе заштедат многу енергија бидејќи имале проблеми.

Во ова средно училиште уќчат околу 250 ученици од Демир Хисар, Битола, Крушево, Охрид и други градови.

Share.