Нова фонтана на местото на старата

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Веќе е јасно дека Битола доби нова фонтана на местото на старата пред зградата на музејот.

Старата беше урната ланската година, а до скоро не можеше да се добие информација што точно се гради.

Откако беа отстранети огради каде што се изведуваа работите, пред празниците, ова е новото место за одмор и на битолчани и на сите посетители на битолското корзо и шеталиште, но и за туристите кои го посетуваат музејот.

Share.