Нова инцијатива до Уставен суд за оценување на уставноста на специјалниот обвинител

0
254

Нова инцијатива за оценка на уставноста на Специјалното обвинителство. Од Уставниот суд на Република Македонија потврдуваат дека  дека до нив стигнала нова иницијатива, овој пат поднесена од претседателот на Светскиот македонски конгрес Тодор Петров. Ваква иницијатива веќе поднесе адвокатот Томе Тодоровски од Свети Николе, кој најви дека ќе го повлече своето барање.