Нова седница за разрешување на Зврлевски

0
316

За денеска во 11 часот е закажана нова собраниска седница за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски.

Претседателот на Собранието, Талат Џафери на вчерашната седница посочи дека на осум пратеници кои се јавиле за збор за време на трите собраници седници одржани минатата недела, 200 пратеници се јавиле за реплика.

Пратенците од коалицијата на власт повторно се откажаа учество во расправата, со цел да заштедат време и Зврлевски побрзо да биде разрешен.

http://makfax.com.mk