Новачани имале проблем со наводнувањето

0
1054

-Проблем имаме со наводнување на пченката имаа жителите на Новаци. Имаме брана на Река Црна, каде што ги користиме каналите за да можат земјоделците да извршат наводнување, а во тек е изградбата на системот за наводнување Стрежево. Кога ќе се заврши со сеидбата , продолжуваме со работа за пренесување на системот за наводнување Стрежево, преку Река Црна, изјави Лазар Котевски, градоначалник на Новаци