Нови проекти за битолскиот пазар

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Со износ од 1 милион и 200 илјади денари ЈП Пазари започнува два нови проекти. СО првиот проект ќе се партерно ќе се уредат 800 метри квадфратни во битолскиот пазар, интервенција со која како што рече првиот човек на ова јавно претпријатие ќе се реши поврзувањето на делот од дуќаните до постоечкиот павиљон со цел реорганизација на движењето на потрошувачите

JP_PAZARI_002.jpg

Со 200 илјади денари ќе се изврши уредување и на отворениот дел на горниот пазар. Од ЈП Пазари со најава за изработка на покривна конструкција за подобрување на функционалноста на пазарот со што ќе се избегнело самоволното покривање на тезгите од страна на закупците на тезгите со секаков вид на материјали што давало неправилна слика за пазарот. Согласно пак законската регулатива од ЈП Пазари со најава за реконструкција на тоалетот во битолскиот пазар

JP_PAZARI_003.jpg

Деновиве тезгаџии се пожалија на нелојалната конкуренција и хигиената

Од ЈП Пазари со одговор дека работат согласно законот за комунални дејности и законот за локална самоуправа

Од ЈП Пазари со најава за изградба на уште еден нов јавен тоалет во битолскиот пазар.

Share.