Нови земјотреси на Балканот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во Босна пред неколку часа имало земјотрес со интензитет од 2,9 степени. Се стресе и Грција каде се регистрирани потреси со јачина од 3,4 степени.Слаб потрес од 1.5 степени имало и во Хрватска и уште еден од 2.9 степени. Неколку земјотреси се регистрирани во Турција, и тоа со јачина од 1,7, 1,6, 4,0, 1,8, 3,2 степени.Земјотреси подалеку  имаше и во Италија и тоа со магнитуда од 3,6 и 3,1 степени.

Share.