Нови земјотреси, најсилниот 4,2 степени по Рихтер

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Најсилниот потрес беше од 4,2 степени по Рихтер четири минути по полноќ а епицентарот се наоѓал на 9 километри источно од селото Косел на длабочина од  2 километри.

Потоа следеа уште неколку земјотреси во 00.37 со магнитуда 2.7, во 00.54 часот со јачина 3.5, во 1.02 часот со интензитет од 2.9 степени и во 1.10 часот со јачина од 3.3 степени по Рихтер.

Од 18 јуни во Охрид и Ресен се регистирани над 1000 земјотреси.

Share.