Новинарите на протест

0
568

Здружението на новинарите, Самостојниот Синдикат на новинарите и на медиумските работници и Македонскиот Институт за медиуми  во 11 часот ќе протестираат пред Клубот на пратеници. Според соопштението, тие ќе протеститираат, поради одбивањето на политичките партии во преговорите да ги вклучат медиумите и медиумските организации.

За нив, како што е наведено, е неприфатливо да се зборува за новинарите и медиумите а притоа тие да не бидат вклучени во процесот. Тие нагласуваат дека имаат право да знаеме кои решенија се предложени пред да бидат донесени во Собранието.