Новиот Apple MacBook: Иднината на преносните компјутери

0
556

Со новиот MacBook, Apple успеа да го направи невозможното – да го создаде најлесниот и најкомпактниот Mac лаптоп од било кога до сега. Резултатот е многу повеќе од само еден нов лаптоп.Тоа е иднината на преносните компјутери.

Тастатура

За да се создаде нова тастатура, Apple го редизајнира секое копче и неговиот основен механизам – не само што целата тастатура е многу потенка, исто така, таа овозможува поудобно и попрецизно пишување.

Ретина монитор

12-инчниот Retina дисплеј е прецизно усовршуван за да овозможи незаборавно визуелно искуство во рамките на еден неверојатно минимален дизајн.

Површина за навигација

Сега можете да користите еден клик кој што дава повеќе можности, како брзо да барате дефиниција на зборот или преглед на датотека само со едно кликнување.

Неверојатен тивок

Процесорот и оперативниот систем заедно трошат толку малку енергија што системот генерира многу малку топлина и нема потреба од вентилатор за да се лади компјутерот. Кога вашиот MacBook работи, не се слуша ништо.

Батерија

Уште една светла точка кај производот е траењето на батеријата. Кај новиот MacBook, таа овозможува работа на производот цели 12 часови.