Ново свлечиште кај Драгарино

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска се појави ново свлечиште кај Драгарино, заради што е прекинато снабдувањето со вода на земјоделците од Пелагонија. Како што за Тера изјави Марјан Ѓероски директор на ЈП Стрежево, новото свлечиште направи голема штета на главниот канал. Екипи работат на испумпување на водата, а потоа ќе може да се прави проценка на направената штета. Во текот на утрешниот ден рекоа дека ќе излезат со повеќе детали.

 

 

Share.