Новогодишен проект на Дел арте-Битолското чупе и Дедо Мраз

0
1216

Театарското здружение Дел Арте и оваа година за најмладите подготвија новогодишна претстава, овојпат со наслов Битолското чупе и Дедо Мраз.

Претставата во која уживаа децата беше во режија на Бојан Стојков а по текст на Димитар Захариевски.

Во претставата играа и Елена Теодосиоска, Климентина Митревска, Кристина Петковска, Тамара Стојковска, Кристијан Танчевски.

Дел Арте од самиот почеток на своето постоење, се стреми да биде креативен, инспиративен и театар кој со љубов се однесува кон своите соработници и својата публика.