Новогодишна приредба на Француската Алијанса

0
627
Со повеќе француски песни, француската Алијанса од Битола, ја одржаа предновогодишната претстава. Истата е традиционална секоја година, а учениците кои го изучуваат францускиот јазик во Алијансата, покажуваат што научиле во текот на годината.
Изминатиот период, Француската алијанса беше партнер со Центарот за култура за овогодинешното издание на Фестивалот на музика од светот, на кој настапи реномираната музичка звезда Наташа Атлас, а беа и организатори на француската вечер на која се промовираше новото француско вино Божоле.