Нуркачи влегоа во Мермерното езеро во Прилеп

0
2386

Нуркачите од клубовите Akvatek и Dive and Ski Club VRELO нуркаа во Мермерното езеро во Прилеп, до максималната длабочина од 15 метри и температура на водата e од 22 до 8 степени Целзиусови.

„Многубројни се убавините на нашата земја, така и мермерното езеро претставува прекрасна глетка, амбиент и секако подводен свет кој вреди да се види“-  пишуваат од Акватек за нуркањето во таканареченото македонско Памуккале.

13606830_1065283893524747_3092850849224887904_n-225x300

Многубројни се убавините на нашата земја, така и Мермерното езеро представува прекрасна глетка, амбиент, и секако подводен свет кој вреди да се види.

13645326_1065283763524760_7701153395254482055_n-300x225

Граѓаните го посетуваат езерото деновиве и се капат во него.