Нуркачите го извлекуваат телото на Андреј од Дрина

0
1644

Телото на словенечкиот скокач Андреј Беуц е пронајдено денеска во Дрина кај Козлук, на 15 километри низводно од Зворник.

Како што јавува РТРС телото на Беуц околу 11 часот го забележал Абдула Хасановиќ, риба род Козлук додека шетал покрај Дрина. Тој веднаш ги повикал надлежните служби кои утврдија дека се работи за Андреј Беуц.

Од МВР на Република Српска е потврдено дека е пронајден машки труп кој на себе имал само купаќи. Во потрагата за Беуц кој исчезна на 7. август по скокот во Дрина во 16.50 часот, учествуваа и нуркачи од Словенија.

Беуц по скокот од висина од 20 метри од мостот Крал Александар Први Караѓорѓевиќ се појавил на површината, а потоа исчезнал во водата. Спасителите со чамците не успеаја да му помогнат. Беуц кој бил професионален падобранец, настапи на натпреварот за скокови кој се организираше во рамки н аманифестацијата „Зворничко лето“.