Обама три дена ќе преживува во дивина

0
374

Американскиот претседател Барак Обама оваа недела ќе преживува во дивината на Алјаска. Тој три дена ќе помине во дивина, како дел од шоуто на популарниот авантурист Бер Грилс.
Епизодата во која ќе учествува Обама, ќе биде фокусирана на набљудување на последиците од климатските промени во Алјаска.
Основната цел на оваа епизода е да се нагласи брзината на овие климатски промени и да се алармира јавноста за последиците од глобалното затоплување.