Обединетата македонска дијаспора за „Медена земја“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Обединетата македонска дијаспора во Америка организираше заедничко следење на синоќешните оскари.

Претседателот на ОМД Мето Колоски вели дека сите се чувствуваат разочари што „Медена земја“ не доби Оскар, иако како што вели заслужуваше барем еден од двата оскари, но дека сепак треба да сме горди што „Медена земја“ стигна до еден врв во филмската индустрија да биде номинирана во две категории.

Верува дека ова ќе ги поттикне Македонците да инвестираат повеќе вп филмската индустрија.

Тој очекува дека и натаму тој филм ќе биде многу добра промоција за нашата земја.

Share.