Обесена кучка и бодена со нож, полицијата со потсмев на настанот

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Мирна локална кучка, скучна, пред пораѓање е обесена и потоа бодена со нож во утробата, во селото Росоман, објави Анима Мунди.

„Кога за оваа монструозност, активист од Велес од здружението Гласот за животните отишол во полиција да изврши пријава на дело кое според Кривичниот закон предвидува затворска казна, полицајците не само што не сакале да извршат евидентирање на дело, туку го избркале пријавувачот. Се потсмевале, не работат тие за кучињата. За кого работат, работат ли воопшто нешто, прашуваме?“, велат од Анима Мунди.

Оттаму реагираат како може полицијата да не препознава монструозност во ваков чин?

19.08.Still026

Здружението денеска ќе поднесе кривични пријави, но и пријави во внатрешна контрола против службено лице.

Анима Мунди има најмалку 100 пријави на годишно ниво против мачење и убивање, но за ниту еден случај нема соодветен одговор од надлежните институции.

Share.