Обидот за пуч организиран преку WhatsApp

0
648

Турската агенција Анадолија јавува дека пучистите ја користеле апликацијата WhatsApp како главен канал на комуникација во подготовката за обидот за воен удар.

Во пораките кои се објавени во турските медиуми,  меѓусебно се допишувале како ќе го блокираат сообраќајот кон Истанбул и видео врските од итните државни канали.