Од 1 октомври Србија ги укинува двојните патарини

0
482
На овие делници ќе биде воведен систем на наплата поспоред поминат километар, објави српското Министерство за градежништво, сообраќај и инфраструктура.
Новиот систем за наплата според поминат километар ќе се воведе и на овие делници за да има праведна наплата на сите патишта низ земјата.