Од 10-те нови случаи, 5 даваат податок за контакт со позитивно лице

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Денес на регионот за ЈЗУ Центар за јавно здравје- Битола се потврдени 21 нов случаj на COVID-19:
-10 во Битола (лица на возраст од 41 до 76 години; 5 лица даваат податок за контакт со веќе позитивно лице);
-6 во Кичево (лица на возраст од 31 до 85 години; 2 лица даваат податок за контакт со позитивно лице);
1 во Ресен (лице на возраст од 64 години; не дава податок за контакт со позитивно лице);
-4 во Демир Хисар (лица на возраст од 15 до 48 години; 3 лица се поврзани во фамилијарен кластер, а едно лице не дава податок за контакт со позитивно лице)
Денес се регистрирани 12 оздравени лица (8 од Битола и 4 од Кичево), и два смртни случаи (лице на возраст од 76 години од Битола и лице на возраст од 59 години од Ресен). Двете лица починаа во болнички услови, информираат од Центарот за јавно здравје во Битола.
Share.