Од 2 до 4.5 години затвор за пет лица во „Ќелија“

0
559

Кривичниот суд во Скопје денеска им изрече затворски казни на петтмина осмничени во случајот „Ќелија“.

На Иса Фуга му е одредена казна затвор од 4.5 години, Абдула Абдулахим доби 3, 1 година затвор, Ерол Рустеми 4 години, Имери Мухамеди 2 години, а на Стефан Стефановски му е изречена казна затвор во траење од 2 години.

Судот како олеснителни околности го наведе фактот дека досега се неосудувани и дека се работи за млади луѓе.

Во случајот „Ќелија“ 11 луѓе се обвинети дека регрутирале борци за да се борат во Сирија и Ирак на страната на џихадистите.