Од денеска алкохол ќе се продава до 19 часот

0
462

Во трговските објекти од денеска алкохолните пијалоци ќе се продаваат до 6 до 19 часот. Од мај до септември важи забраната за продавање на алкохолни пијалоци после 21 часот.За тие што нема да го почитуваат законското решение се предвидени санкции – забрана за вршење дејност во траење од седум или 15 дена, како и парична казна до 5.000 евра