Од полноќ молк

0
272

На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела.

Гласањето в недела, на 29 октомври, почнува во седум и ќе трае до 19 часот. Локалните избори ќе се спроведат во 35 општини на 1.517 избирачки места каде право на глас имаат 833.710 глаѓани. Во вториот круг учествуваат 70 кандидати за градоначалници.

Втор круг на овие избори ќе има и во Могила и Новаци.