Од удари на громови во Индија загинаа 67 лица

0
279

Најмалку 67 лица загинаа од удари на гром во Индија во изминатите два дена, соопштија индиските власти.

Молњите и громовите се релативно вообичаени во Индија во монсунскиот период од годината, од јуни до октомври, но овие две недели бројот на жртвите е невообичаено висок.

За време на ноќната бура во источната држава Бихар, загинаа најмалку 47 лица, а повредени се уште 22, поголемиот дел во руралните предели.