Од недела започнува летно сметање на времето

0
1231

На 27-ти март, поточно во недела, во 2 часот наутро Република Македонија ќе премине на летно сметање на времето.

Стрелките на часовникот во недела треба да се поместат еден час напред и наместо 02 да означуваат 03 часот.

Истото ќе трае до 30-ти Октомври во 3 часот, кога повторно ќе се премине на зимското.