Одбележан 11-ти октомври во Битола

0
330

Република Македонија денеска одбележува 74 години од почетокот на антифашистичкото востание и народноослободителната војна. По тој повод градоначалникот на општина Битола, делегација на сојузот на Борци , претставници на политички партии и здруженија од градот положија свежо цвеќе пред споменикот на револуцијата кај Центарот за култура и на споменикот на народниот херој Стив Наумов .