Одблиску со младиот научник Даниел Денковски

0
657

Најдобриот млад научник за 2014 година денеска на Техничкиот факултет во Битола со свое предавање од областа за која е одликуван со ова прознание.Овој проект е инициран од претстедателот Ѓорѓе Иванов во 2010 година и има за цел стимулација и вложување во науката.

daniel

Јавниот повик за избор на Најдобар млад научник за 2015 година е во тек и истиот трае до 31 декември годинава.Право на апликација имаат младите до 30 години кои во досегашната научна работа имаат постигнато научни резултати за позитивен развој.

Техничкиот факултет од Битола беше домаќин на презентацијата на наградениот Денковски.

Целта на денешното предавање беше поттик и мотивација за студентите да се насочат кон примерот на овие малди истражувачи.