Одбојка над жичената гранична ограда меѓу Хрватска и Словенија

0
1057

По прв пат во европската историја ќе се одржи одбојкарски пријателски натпревар меѓу словенечки и хрватски олимпијци, репрезентативци, спортисти, студенти, професори и други јавни личности, преку жичената ограда на границата во Истра.

Првото полувреме ќе се одигра на граничниот премин Луција- Брезовица, а второто на преминот Драгоња- Каштел.

Се работи за вид на протест заради словенечкото поставување на жичена ограда на границата, а организатор е градот Пула.