Одделението за физикална медицина дополнителен ковид капацитет во болницата во Битола

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Денеска бројот на хоспитализирани пациенти на инфективното одделение во Битола е 67.  Во клиничката болница во Битола во зградата каде што е сместено инфективното одделение има вкупно 78 болнички кревети за ковид пациенти.

Директорката на болницата Д-р Билјана Гагачовска во интервју за Тера телевизија вели дека веќе се подготвува друг капацитет каде што ќе може да се хоспитализираат други ковид пациенти, по исполнување на капацитетите во инфективното, а тоа е одделението за физикална медицина, заради фактот што физички е одделено од главната зграда на болницата.

 

Share.