Одложена реконструкцијата на патот Битола-Буково преку Ресен

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Најавената реконструкција на магистралниот пат од Битола до превојот Буково преку Ресен за средината на месец Јули е одложена и ќе почне некаде во втората половина на следниот месец, вели во интервју за Тера градоначалникот на Ресен м-р Ѓоко Стрезовски.

Тристичката сезона е главата причината за одложувањето на стартот на работите, се со цел да има непречено сообраќање кон туристичките места на Преспанското езеро.

Во интервјуото со Стрезовски разговараме и за културното лето во Преспа. Гледајте го во Актуел на Тера 16:55 и 20:55.

Share.