Одложена седницата на јавни обвинители

0
628

Извештајот на Катица Јанева  бил нејасен за обвинителите во Советот. Денешната седница на која требаше да се разгледува што сработиле специјалните обвинители во изминатите шест месеци е одложена, бидејќи Јанева не дошла иако била поканета.

Дали во среда Јанева ќе присуствува во Советот на Јавни обвинители, од Специјалното обвинителство ќе кажат кога Аневски ќе и прати писмена покана, велат од СЈО.
Неизвесно е и дали Катица Јанева ќе го образложи извештајот пред пратениците кон крајот на месецов. Од СЈО велат дека таа дека нема обврска јавно да го образложува, туку само да го предаде и до Советот и до Собранието.