Одлуката на судот е незаконска

0
396

Вчерашната одлука на Основниот суд Скопје 1 е незаконска. Повисоката судска инстанца е должна да донесе одлуки за укинување на ваквите незаконски решенија на судијата во предистражна постапка, изјави генералниот секретар на СДСМ, Оливер Спасовски. Тој додаде дека тоа ја потврдува неопходноста од Специјален јавен обвинител и оти материјалите од прислушувањето ќе бидат предмет на постапување на обвинителот.