Официјален старт на изборната кампања

0
403

Изборната кампања за парламентарните избори кои ќе се одржат на 11 декември започнува денеска, а ќе трае до 9 декември на полноќ.

На изборите учествуваат 11 политички субјекти – пет коалиции и шест партии.

Според партиските планови, ВМРО-ДПМНЕ кампањата ќе ја започне традиционално од Охрид, додека СДСМ кампањата ќе ја стартува од Прилеп.

На предвремените избори право на глас имаат вкупно 1.784.524 граѓани. Во дијаспората ќе можат да гласаат 20.591 македонски државјани. /крај/со/ст