Охрид нападнат од непознати пеперутки

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Пеперутките се со бела боја, преку ден мируваат, а чим се стемни почнуват да летаат околу светлечките реклами и сите осветлени места.

Досега никој нема објаснување од каде дојдоа овие инсекти-буквално ги има на секој чекор.
Жители на Охрид тврдат деке неколку луѓе завршиле на клиника поради реакција од допир со овие пеперутки за кои викаат дека летаат во роеви на целиот кеј, во чаршијата, во сите кафулиња, ги има на секој ќош.
Share.